Aside

Novotel Schiedam werd Bijenhotel….

Novotel-bijenhotelOp dinsdag 7 juli kregen we (Imkerij Natuurbij)  ’s middags een telefoontje met de vraag of we bij Novotel Schiedam een zwerm konden scheppen. Een van de medewerkers van Novotel had de duizenden bijen vlak voor haar kantoorraam zien vliegen. In de loop van de middag was de zwerm bij elkaar gekomen en had zich gevestigd bij de ingang van de wasserij! Mijn man ging even poolshoogte nemen en zag de bijen inderdaad in- en uitvliegen bij een plafondtegel van de wasserij-ingang. foto 2Omdat hij door moest naar zijn werk, kon hij op dat moment niet echt handelen. Er werd met de technische dienst afgesproken dat hij terug zou komen en dat dan de plafondplaat verwijderd zou worden. Voor de technische dienst een spannend klusje zo dicht bij de zoemende diertjes! Samen met imker Ben werd de plaat verwijderd en ja hoor, daar zaten de dames. Ze hadden in die 2 dagen al een aardig stuk raat gebouwd dat we dan helaas moesten losmaken. Maar daar kregen de zwermlustige dames dan wel een splinternieuw onderkomen voor terug! (links op onderstaande foto).

NZ op locatie Voedseltuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *