Visie

Onze visie op imkeren:

De bijenvolken laten wij zo veel mogelijk met rust en grijpen daarom zo min mogelijk in in het natuurlijke levensritme van de bijen.  Om de beruchte varoamijt te bestrijden, gebruiken we daarom bijvoorbeeld ook geen chemische middelen. De bestrijding zoals we die geleerd hadden op de cursus, gaf ons inziens te veel stress in de volken en we besloten het anders te gaan doen:

We zijn uitgegaan van hun in basis gezonde weerstand, hun natuurlijke poets- en hygiënegedrag én hebben onder iedere kast een Sanjeevini Neutralisatiekaart gelegd. We hebben tot nu toe geen wintersterfte gehad, alle volken kwamen gezond en wel tevoorschijn in het voorjaar. Iets wat ons inziens, naast het niet-bestrijden, ook komt doordat we de bijen op hun eigen honingvoorraad laten overwinteren. (Wat niet gebruikelijk is, vaak wordt een groot deel zo niet alles, van de honingvoorraad geoogst en de bijen bijgevoerd met suikerwater en/of bijenbrood)

Inmiddels zijn we de trotse verzorgers van 7 gezonde bijenvolken, die zo veel prachtige honing maken dat we vanuit deze overvloed nu vele potjes vloeibaar goud kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *